Κασσιόπη

Κασσιόπη

Η Κασσιόπη είναι ένα γοητευτικό χωριό στη βορειοανατολική γωνία του νησιού της Κέρκυρας, 30 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη και το αεροδρόμιο της. Βρίσκεται σε ένα όμορφο τοπίο που δημιουργεί το όρος Παντοκράτωρ (ύψος 900 μέτρα), οι απέραντοι ελαιώνες που καλύπτουν τους γύρω λόφους και οι αμέτρητοι μικροί κόλποι με χαλίκι και βότσαλα που σχηματίζει η βραχώδης ακτή. Ιστορικό και γραφικό χωριό στην είσοδο του βόρειου στενού απέναντι από τις ακτές της Ηπειρωτικής χώρας αποπνέει κάτι από την πολυκύμαντη ιστορία του.

Στο μικρό του λιμάνι έβρισκαν καταφύγιο τα πλοία που έπλεαν από τη Δύση στην Ανατολή. Κάποτε εδώ έφταναν τα καράβια των Αυτοκρατόρων της Ρώμης. Εδώ ησύχαζε ο Νέρωνας και τραγουδούσε τις δημιουργίες του μπροστά στον περίφημο ναό του Κάσιου Δία.

Σήμερα λίγα απομένουν από εκείνες τις εποχές. Οι Ενετοί βρίσκοντας ότι είναι δύσκολο να υπερασπιστούν το κάστρο και το λιμάνι, ανατίναξαν μέρη του κάστρου και εκκένωσαν τον οικισμό. Από εκείνο το ένδοξο παρελθόν απομένουν λίγα μέρη του παλιού κάστρου ενώ πάνω στον αρχαίο φημισμένο ναό του Δία υπάρχει σήμερα ο ναός της Παναγίας με μια εικόνα που θεωρείτε θαυματουργή.

Το θέρετρο προσφέρει κάθε είδους υπηρεσία προκειμένου να σας κάνει να νιώσετε ευχάριστα και να περάσετε αξέχαστες διακοπές. Από το λιμάνι ξεκινούν καϊκια για ημερήσιες εκδρομές σε απόμερες παραλίες, νησάκια αλλά και την απέναντι Αλβανία.

Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε την ενδοχώρα και ειδικά τους ορεινούς οικισμούς ανάμεσα στους οποίους και ο ακατοίκητος μεσαιωνικός οικισμός Σινιές.