Αξιοθέατα που πρέπει να δείτε

Η Κέρκυρα είναι γεμάτη από αξιοθέατα και ταξιδιωτικούς θησαυρούς για να ανακαλύψετε. Αν θέλετε να γνωρίσετε την ατμόσφαιρα του νησιού που απορρέει από το ένδοξο παρελθόν της, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τους παρακάτω προορισμούς.

Κάστρα παλάτια και παλιά χωριά προσδίδουν το στίγμα της Αγγλοκρατίας που σημάδεψε την Κέρκυρα.

Λιστόν

Λιστόν

Είναι ο πιο γνωστός πεζόδρομος της Κέρκυρας, το σημείο που συγκεντρώνονται ντόπιοι και επισκέπτες, εκεί που χτυπά η καρδιά των κερκυραϊκών εξελίξεων, όχι μόνο σήμερα, αλλά ανά τους αιώνες. Το Λιστόν κατασκευάστηκε το 19ο αιώνα και βρίσκεται στη δυτική άκρη της Σπιανάδας, της μεγάλης πλατείας της πόλης.

Νέο Φρούριο

Νέο Φρούριο

Το Νέο Φρούριο της Κέρκυρας, με υπόγειες στοές, θολωτά περάσματα, πυροβολεία και επιβλητικούς προμαχώνες, προσφέρει και την καλύτερη θέα προς την Παλιά Πόλη. Δεσπόζει στο λόφο του Αγίου Μάρκου, πάνω από το παλιό λιμάνι και χτίστηκε από τους Βενετούς κατά το 16ο αιώνα. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, για το έργο που ξεκίνησε το 1576, δούλευαν 10 με 15 χιλιάδες εργάτες ημερησίως

Νέο Φρούριο

Νέο Φρούριο

Το κτήμα του Μον Ρεπό, με συνολική έκταση 258 στρεμμάτων, περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό ανάκτορο με θέα στη θάλασσα. Το παλάτι κτίστηκε από τον Frederic Adam, το 1831, ενώ παραχωρήθηκε στον βασιλιά Γεώργιο το 1864. Εως το 1967 παρέμεινε στη βασιλική οικογένεια, που το χρησιμοποιούσε ως θερινά ανάκτορα. Σήμερα το παλάτι στεγάζει το Μουσείο της Παλαιόπολης, της αρχαίας πόλης της Κέρκυρας και είναι επισκέψιμο για το κοινό.